Hladilni sistemi za transformatorje

Hladilni sistemi so izdelani v skladu s standardi DIN 42559 in EN 50216-6. So vakuu1msko neprepustni in morajo prenesti 1 bar nadtlaka pri 100 °C temperature transformatorskega olja.

Širina povprečnega preseka radiatorjev je 520 mm, razdalja med dvema deloma pa je 45 mm. Možne dolžine radiatorjev so lahko med 800 mm do 3.500 mm v 100 mm korakih. Največje število sestavnih delov radiatorja je 35.

Hladilni sistemi so izdelani iz jeklene pločevine v skladu z DIN 10130 DC 01, z debelino 1,2 mm ali 1,0 mm, po želji naročnika. Preizkus puščanja se izvede za hladilne sisteme z debelino materiala 1,0 mm pod 1,5 bara zračnega pritiska. Hladilni sistemi z debelino materiala 1,2 mm se preizkušajo z 2,0 bara nadtlaka.

PREIS izdeluje hladilne sisteme z ali brez vroče galvanizacije, odvisno od potreb naročnika in okoljskih pogojev tam, kjer bodo hladilni sistemi uporabljeni. Površina hladilnih sistemov se očisti v fosfatni kopeli in tako pripravi na sistem protikorozijske zaščite.

Notranje površine hladilnega sistema so prebarvane s celerol prevleko. Nanos na zunanjih površinah se lahko izvede z uporabo enokomponentnega (temperaturno obdelan poliester) ali dvokomponentnega premaza (na osnovi topila) v sistemu s tekočo barvo, odvisno od zahtev naročnika.

Temperaturno obdelani premazi iz peči se sušijo na 160 °C za trajno končno obdelavo.