FERRO-PREIS, O nas

Tradicija in dolgoletne izkušnje

FERRO-PREIS je bil ustanovljen sredi 20. stoletja v Čakovcu na Hrvaškem, takrat pod imenom Ljevaonica Čakovec. Od takrat se ponašamo z dolgoletno tradicijo razvoja in proizvodnje izdelkov ter ulitkov iz sive litine (EN GJL) – kot so ohišja za motorje, črpalke in druge industrijske komponente. Leta 1991 je postala Ljevaonica Čakovec del skupine PREIS, katere sedež se nahaja v mestu Pernitz v Avstriji, ime podjetja pa se je spremenilo v FERRO-PREIS d.o.o. Čakovec. Pod imenom blagovne znamke FP PREIS® SML FERRO-PREIS Čakovec razvija, proizvaja in distribuira certificirane SML sisteme odtočnih cevi, objemk, spojk in drugih odtočnih proizvodov.

Ena vodilnih livarn v jugovzodni Evropi

Podjetje proizvaja tudi raznolike ulitke, izdelane po specifikacijah naročnika, na primer ohišja elektromotorjev, dele črpalk, ohišja ležajev, prestavne ulitke, komponente za različne industrije, pokrove za jaške. Z letno proizvodnjo približno 10.000 ton in več kot 180 zaposlenimi je podjetje FERRO-PREIS ena vodilnih livarn in proizvajalcev sive litine v jugovzhodni Evropi. Podjetje strankam zagotavlja celostne proizvodne rešitve, storitve svetovanja in lastno oblikovanje.

Garancija izvrstnega delovanja

Nenehen in v prihodnost zazrt razvoj podjetja ponuja našim strankam visoko stopnjo garancije za odlično delovanje naših storitev. Našo garancijo zagotavljajo:

  • uspešno uveljavljen sistem zagotavljanja kakovosti, kar dokazujejo certifikati ISO 9001, ISO 14001 in BS OHSAS 18001,
  • investicije v najsodobnejšo opremo,
  • neprestano usposabljanje in izobraževanje zaposlenih,
  • fleksibilnost in konkurenčni proizvodni stroški,
  • dosledno upoštevanje rokov, ki jih zahtevajo stranke.

Več kot 90 % izdelkov prodamo na tuje trge, večinoma strankam v EU (Avstrija, Nemčija, Finska, Irska, Italija, Francija, Švedska itd.). Zato smo prepričani v svoj uspeh in v še večjo prisotnost na trgu tudi v prihodnje.